FAQ

 

FAQ – ofte stilte spørsmål

 

 

 

Hva er forskjellen på alminnelig neglelakk og gel-lakk?

Gel-lakk manikyr er begynt å bli populært innenfor de seneste 4-5 år som et alternativ til alminnelig neglelakk. Alminnelig neglelakk krever 20-30 minutter for å herdes helt opp.  Her er gel-lakk forskjellig, da gel-lakk inneholder en spesiell polymer der herder opp under en LED- eller en UV-lampe. Lampen sikrer at gel-lakken herdes med det samme. I tillegg er gel-lakk mye tykkere enn alminnelig neglelakk.

 

Det er normalt at gel-lakk skal lages hos professjonelle neglesalonger hvor professjonelle negledesignere er utdannet i bruken av det spesielle gel-lakk utstyr.  Derfor er prisen på gel-negler også normalt meget høyere enn alminnelig neglelakk.  Gel-lakk har dog en lang rekke fordeler:

 • Flott og skinnende finish (meget mer skinnende enn alminnelig neglelakk)
 • Gel-lakk skaller ikke av liksom alminnelig neglelakk (der ofte skaller av etter 3-4 dager selv under alminnelige aktiviteter som oppvask og arbeid på en computer) og holder derfor MEGET lenger 
 • Gel-lakk holder opptil flere uker.

 

Ytterligere er der forskjell på hvordan alminnelig neglelakk og gel-lakk fjernes.

Gel-lakk fjernes ved en form for ibløtsetting, i motsetning til alminnelig neglelakk der typisk fjernes med aceton.

 

Hvordan påføres Le Mini Macaron Gel-lakk?

Hvis du er nybegynner med gel-lakk, bør du tillate deg selv 2-3 forsøk med påførsel for å bli kjent med hvordan gel-lakk virker. Der er mange tips og triks til hvordan gel-lakk påføres med det beste resultat å sikre at gel-lakken ikke blir for tykk og holder lenger. Nye brukere av gel-lakk begår typiske små feil under påførsel og skylder derfor på gel-lakkens kvalitet på grunn av at lakken ikke holder lenger, skaller av, er for tykk eller ikke glansfull nok.

Vi har testet Le Mini Macaron mange, mange ganger under alle tenkelige forhold. Le Mini Macaron er et fantastisk 1-trinns system, og vi er sikre på at du ikke kan finne et bedre 1-trinns system på markedet (det mener vi faktisk), så vi ber deg være tålmodig, lese våre veiledninger nøye og ta deg tid til å bli fortrolig med Le Mini Macaron gel-lakk og hvordan den påføres.  Så snart du blir fortrolig med påførslen, vil du oppdage at Le Mini Macaron i sannhet er en fantastisk gel-lakk der gir deg en utrolig skinnende, glans- og fargefylt manikyr som ikke skaller av og er perfekt i alle situasjoner – på arbeid, under lek, under reiser ... over alt hvor du er.

 

Gode råd

 • Husk å file BÅDE overflaten og kanten på alle neglene. Ved å file overflaten vil gel-lakken klebe bedre til neglen.
 • Det er VIKTIG at det første lag gel-lakk påføres MEGET tynt (nesten gjennomsiktig). Det første lag skal oppfattes som en grunn-lakk og er med til å sørge for gel-lakkens holdbarhet. Du kan fjerne overflødig gel-lakk med påføringspenslen (før den påføres) ved å tørke den av på kanten av flasken. Dette vil gjøre det lettere å påføre et MEGET tynt lag.
 • Det andre lag gel-lakk skal påføres noe tykkere med lette bløte strøk. Dette vil gi den påførte gel-lakk en meget flott og blank overflate som kan holde lenger.
 • Avslutt gel-lakken på hver negl ved å påføre gel-lakk på kanten av hver negl. Dette vil være med til å sørge for at gel-lakken ikke så lett skaller av.
 • Innfør neglen i lampen så snart gel-lakken er påført (i stedet for først å påføre lakken på alle 5 fingre, for deretter å innføre dem en etter en).  
 • Dette er VIKTIG for å minimere det tidsrum lakken er i kontakt med luft, da dette kan være med til å gi et dårlig resultat.
 • HUSK å lukke flasken når den ikke er i bruk, og også gjerne imens du tørker neglene under lampen. (Hvis dette ikke er mulig, så sørg for at lokket dekker hullet i flasken, så lakken ikke er for mye i kontakt med luft og lys). Dette vil være med til å sikre at lakken ikke tørker ut, da gel-lakk reagerer både på LED-lys og naturlig sollys. Unngå at LED-lampen lyser direkte på en åpen flaske gel-lakk, da dette vil tørke ut lakken.
 • La LED-lampen hvile 30-60 sekunder mellom påføring på venstre og høyre hånd. Dette vil gi lampen mulighet for å kjøle av.

 

Læs flere gode råd under fanen med vår ”Extra Tips

 

Unngå

 • La vær å bruke håndkrem før og/eller imens du påfører gel-lakken. Dette vil gjøre at lakken ikke kan klebe ordentlig på neglen.
 • Unngå å polere neglene etter du har filt dem før påføring av gel-lakken. Når du filer dem, dannes det en ru overflate, som gjør det mulig for gel-lakken å klebe bedre til neglen.  En eventuell polering vil ha den motsatte effekt, da den gjør neglen glatt igjen (dette vil gjøre at gel-lakken ikke holder så lenge).
 • Gel-lakken skal ikke påføres på -/eller for tett på huden. Hvis du får gel-lakk på huden, så benytt neglebåndsskyveren til å fjerne gel-lakken innen du herder gel-lakken under lampen. Hvis du herder gel-lakk på huden, kan det gjøre at gel-lakkens holdbarhet forkortes (skaller lettere av).
 • Det er ikke nødvendig å påføre et tredje lag gel-lakk. Dette kan risikere å gjøre gel-lakken for tykk og derfor gjøre den mer utsatt for riper/hakk.

 

Vennligst benytt vår Instruksjonsguide for en mer detaljert gjennomgang av hvordan du påfører den perfekte lakk.

 

Hvordan fjerner jeg Le Mini Macaron gel-lakk? 

Gel-lakk er anderledes enn en alminnelig neglelakk, da det skal ”legges  i bløt” når du vil fjerne lakken. Der er i startpakken inkludert 10 Remover Pads (1 stk per finger). For å fjerne din gamle gel-lakk skal du først file lett i overflaten av lakken på hver negl. Heretter pakker du hver negl inn i en Remover Pad. Din Remover Pad skal bløtgjøre lakken i ca. 10-15 minutter. Sørg for at den er pakket tett rundt om hver negl for å unngå luft i å trenge inn. Lakken vil under denne prosess løfte seg fra neglen, hvilket vil bevirke at du kan skrape lakken av ved hjelp av neglebåndsskyveren. Du kan også benytte neglefilen til å file resterende lakk av neglen. 

Du kan i Shoppen tilkjøpe Remover Kit som inneholder 100 Remover Pads.

 

Hvorfor ”bobler” min gel-lakk og skaller hurtig av?

Hvis din gel-lakk ”bobler” er det alltid høyest sannsynlig fordi du har lagt et for tykt lag lakk. Vi pleier å si at jo tynnere lag jo lenger holdbarhet! Neste gang du legger lakk, så prøv å huske på at ditt første lag skal være så tynt som overhodet mulig (nesten gjennomsiktig). ”Bobler” din gel-lakk ikke, men skaller hurtig av etter den er lagt, så kan det være fordi du har glemt å file lett i overflaten før du påfører lakken. Husk også gjerne å ”lukke” lakken på den øverste kant av neglen.  Slik forsegler du lakken i kanten så den ikke skaller av for hurtigt.

 

Hvis du fortsetter med å oppleve samme problem neste gang, så vil vi meget gjerne at du kontakter oss, slik at vi hurtigst mulig kan finne ut av hva som er problemet, og du kan bli fornøyd og være riktig glad for din Macaron.

 

Hjelp! Min gel lakk er herdet/klumpet i flasken!

Det er MEGET VIKTIG at du oppbevarer dine neglelakker korrekt. Gel lakk er meget sensitiv overfor lys (Det er derfor det kan herde under LED-lys). Det betyr også at det kan reagere ved naturlig sollys, hvis det er utsatt for det i en lengre periode. Hvis du i en lengre periode oppbevarer dine flasker i nærheten av et vindu eller under annen lyskilde, er det en mulighet for at lakken herdes/klumper i flasken. Første gang du åpner din flaske med LMM gel lakk vil du oppdage at den er meget tykk i konsistensen (i forhold til alminnelig neglelakk). Dette er helt normalt. Vennligst følg veiledning nedenfor for hvordan du oppbevarer din gel lakk, så du sikrer deg bruken så lenge som mulig.

 

 • La aldri flasken med gel lakk stå åpen i en lengre periode.
 • Under påføring av lakken skal du åpne flasken og påføre lakken på en negl av gangen. Vi anbefaler at du lukker flasken, eller i hvert fall dekker hullet med lokket, imens neglen herder under lampen. Dette vil hjelpe med å minimere den tid som lakken er eksponert for luft og lys.
 • Når flasken er åpen skal du unngå å sette den tett på LED lampen, da lys fra LED-lampen kan påvirke lakken i flasken. Det er best å holde flasken lukket eller på avstand fra lampen når LED-lyset er tent. Du må ALDRI lyse LED-lys direkte på en åpen flaske gel lakk.
 • Oppbevar dine LMM gel lakk flasker på et mørkt sted, som for eksempel i en skuff slik at de er i sikker avstand fra vinduer og andre lyskilder. ALDRI oppbevar dine gel lakker i kjøleskapet! Gel lakk skal alltid ha normal romtemperatur.

 

Virker Le Mini Macaron LED-lampe med andre merker av gel lakk?

JA, vår lampe kan brukes til alle andre gel lakker, så lenge de er av god kvalitet. Vi kan dog ikke garantere for resultatet, da det ikke er vår egen lakk, men det burde virke fint. Husk at andre gel lakker kan ha bruk for andre ”tørketider” under lampen. Hvis du bruker vår LED-lampe til en annen lakk og lakken ikke tørker ordentlig, kan det være nødvendig å gi den 2-3 ganger mer under lampen (30 sekunder x 2 eller 3).

 

Du kan IKKE bruke LED-lampen til å tørke alminnelig neglelakk. Alminnelig neglelakk tørker ved hjelp av lufttørking, gel lakk inneholder et polymer, som skal tørke under en LED-lampe for å herde ordentlig opp. LED-lampen er derfor ikke egnet til alminnelig lakk og vil derfor ikke tørke under lampen.

 

Hva er forskjellen på LED-lamper og UV-lamper? Hvilken lampe bruker Le Mini Macaron?

LED-lamper bruker LED-lys (liksom den slags man bruker på for eksempel skoler og kontorer) for å herde lakken.  UV-lamper bruker UV-lys (som for eksempel solen benytter) for å herde lakken.  Man kan si at LED-lys er mindre skadelig enn UV-lys, da det ikke overfører UV stråler, ved eksponering i lengre perioder, brune huden (som for eksempel ved solbading) og virke kreftframkallende. Alle våre LMM-lamper bruker kun LED-lys.

Lamper med LED-lys benytter nyere teknologi i forhold til UV-lamper. LED-pæren gjør det mulig å herde en gel lakk på halvparten av den tid det vil ta under en UV-pære. En LED-lampe blir heller ikke fullt så varm som en UV-lampe, og en LED-pære kan ikke skiftes.

 

Kan jeg bruke Le Mini Macaron gel lakk og LED-lampen når jeg er gravid?

Våre LMM produkter er uskadelige under graviditet, men vi forstår hvis noen kvinner i denne perioden velger å minimere bruken av skjønnhetsprodukter. Det er opp til deg selv å velge om du føler deg trygg ved å benytte neglelakk. Hvis du fortsatt benytter alminnelig neglelakk, så kan du også fortsette med å bruke LMM gel lakk, da vår gel lakk ikke inneholder parabener og heller ingen formaldehyd.

 

Kan jeg bruke ladern som følger med min Le Mini Macaron til å lade min mobiltelefon?

Strømstikk-/kabel som er inkludert i LMM startsettet er IKKE designet for å være kompatibelt med mobiltelefoner, Ipads og andre elektroniske produkter. LMM kablet er kun designet til å brukes i forbindelse med LMM LED-lampen. Hvis du bruker strømstikket-/kabelen til andre elektroniske produkter kan den overopphetes. Husk derfor alltid kun å bruke LMM strømstikk-/og kabel til vår LED-lampe. Men du kan bruke vår LED-lampe og vår UV-kabel til alle slags Pc, mobil oppladere og andre elektroniske produkter med et USB-stikk.